manuály m@gnetpro

uživatelské manuály

manuály m@gnetpro / Články / Přehled článků s adresáři

Přehled článků

Přehled článků umožňuje jednoduché vyhledávání mezi vytvořenými články pomocí systému Wibo. Manuál k použití Wiba můžete najít zde.

Popis obrazovky

V záhlaví je umístěna lišta s vypsaným aktuálním adresářem, ve kterém se právě nacházíme. Na jednotlivé úrovně cesty lze kliknout a zobrazí se příslušný adresář. Pod touto lištou se nachází přehled podadresářů, do kterých se dostaneme kliknutím na příslušný odkaz. Za názvem adresáře je v závorce uvedeno číslo, které vyjadřuje počet článků v daném adresáři včetně všech jeho podadresářů. Pod přehledem adresářů je umístěna Wibo část obrazovky, která slouží k zobrazení seznamu článků.  Tento přehled standardně zobrazuje seznam článků, které jsou umístěny v aktuálně vybraném adresáři. Vyjímkou je situace, kdy využijeme funkci pro hledání pomocí Wibo systému. Samotný přehled článků obsahuje jméno článku, jeho popis, adresář ve kterém se nachází a datum vvytvoření. Kliknutím na název článku se dostaneme do WebEditoru, ve kterém můžeme článek editovat. Před samotným názvem je umístěn znak "=" umožňující přechod na detail článku s možností editace jednotlivých údajů včetně volitelného nastavení článku.

Vyhledávání

Pokud klikneme na ikonu pro vyhledávání, pak můžeme zadat omezení, podle kterých budeme články vyhledávat. Můžeme zadat část názvu článku nebo jeho popisu a případně zadat období, ve kterém byl článek vytvořen. Při použití omezení na datum můžeme zadat pouze jedno z krajních dat tj. pokud nezadáme "datum do" tak se vyhledají všechny články vytvořené od data uvedeného v poli "datum od". Analogicky pro případ, že nezadáme pole "datum od". Dále můžeme vybrat v jaké skupině adresářů chceme články vyhledávat. Máme na výběr následující tři možnosti.

  • Hledat ve všech adresářích – na adresář není uplatněno žádné omezení tj. bude se hledat ve všech dostupných adresářích. Tato možnost je předvybrána.
  • Hledat v podstromu – články se budou hledat ve všech podadresářích, které jsou umístěny pod aktuálním adersářem a to včetně aktuálního adresáře.
  • Hledat v aktuálním adresáři – budeme vyhledávat články pouze v aktuálním adresáři.

Umístění článku do adresáře

Pokud chceme vytvořit nový článek v určitém adresáři, pak se postupně proklikáme do vybraného adresáře a následně zvolíme ve Wibo obrazovce ikonu pro přidání nového záznamu. Nový článek bude automaticky umístěn do aktuálního adresáře.

Vytváření adresářů

Adresáře se automaticky vytváří podle pole "maska" ve WebEditoru. To znamená, že pokud chceme vytvořit nový podadresář, tak ho můžeme vytvořit až pokud budeme umisťovat do tohoto adresáře nový článek. Nový adresář pak vytvoříme připsáním jeho názvu na konec aktuálního adresáře za lomítko v poli "maska". Např. pokud chceme vytvořit podadresář "test" v adresáři "2005/listopad", tak klikneme na ikonu pro přidání nového článku a  pole "maska" přepíšeme z "2005/listopad" na "2005/listopad/test". Článek napíšeme, klasicky uložíme a nový adresář se automaticky vytvoří.

nahoru